Skip to content
OpenBuilding construction workNotice in Polish

Modernizacja z nadbudową budynków położonych przy ul. Jana Sobieskiego 430A, 432, 434, 436, 438, 442 w Bielsku-Białej wraz z podłączeniem do miejskiej sieci ciepłowniczej[E29]

Bielsko-Biała, PolandMiasto Bielsko - Biała - Zakład Gospodarki Mieszkaniowej[E2]

In plain English

What they want
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie robót budowlanych obejmujących: 1) modernizację, przebudowę i termomodernizację budynku mieszkalnego wielorodzinnego położonego przy ul. Jana Sobieskiego 430A w Bielsku-Białej wraz z podłączeniem do miejskiej sieci ciepłowniczej oraz kompleksowym uporządkowaniem i modernizacją zagospodarowania terenu, 2) modernizację z przebudową, nadbudową oraz termomodernizacją pięciu…
Who can bid
  • Place of performance: Bielski (NUTS PL225).
  • Selection criteria (in Polish): Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości poprzez posiadanie zdolności kredytowej lub środków finansowych w kwocie nie… Show moreSelection criteria (in Polish): Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości poprzez posiadanie zdolności kredytowej lub środków finansowych w kwocie nie mniejszej niż 5 000 000,00 zł, przy czym dopuszczalne jest kumulowanie kwoty posiadanych środków oraz kwoty zdolności kredytowej w celu wykazania spełnienia niniejszego warunku. W celu potwierdzenia warunku, o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt 3 ustawy w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej, określonego w Rozdziale V § 2 ust. 1 Specyfikacji, Wykonawca przedłoży: informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, w okresie nie wcześniejszym niż 3 miesiące przed jej złożeniem. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny Wykonawca nie może złożyć wymaganych powyżej dokumentów, Wykonawca składa inne podmiotowe środki dowodowe, które w wystarczający sposób potwierdzają spełnianie opisanego przez Zamawiającego warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej.
  • The buyer marks the procurement as suitable for small and medium-sized businesses.
  • The procurement is covered by the WTO Government Procurement Agreement.
Deadline[E18]
Buyer's deadline: 19 Nov 2026, 10:00 UTC+1. UTC: 19 Nov 2026, 09:00 UTC.
Value
Not stated by the buyer.
Buyer
Miasto Bielsko - Biała - Zakład Gospodarki MieszkaniowejSee what else this buyer buys and when.

Preliminary, from the notice only

What the published notice says. This is not a recommendation. The tender documents can add or change requirements.

  • Place of performance: Bielski (NUTS PL225).[E20]
  • Selection criteria (in Polish): Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości poprzez posiadanie zdolności kredytowej lub środków finansowych w kwocie nie… Show moreSelection criteria (in Polish): Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości poprzez posiadanie zdolności kredytowej lub środków finansowych w kwocie nie mniejszej niż 5 000 000,00 zł, przy czym dopuszczalne jest kumulowanie kwoty posiadanych środków oraz kwoty zdolności kredytowej w celu wykazania spełnienia niniejszego warunku. W celu potwierdzenia warunku, o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt 3 ustawy w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej, określonego w Rozdziale V § 2 ust. 1 Specyfikacji, Wykonawca przedłoży: informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, w okresie nie wcześniejszym niż 3 miesiące przed jej złożeniem. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny Wykonawca nie może złożyć wymaganych powyżej dokumentów, Wykonawca składa inne podmiotowe środki dowodowe, które w wystarczający sposób potwierdzają spełnianie opisanego przez Zamawiającego warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej.
    [E21]

4 more requirements, possible blockers and open questions are in your free profile.

Create a free profile

Tender documents

We can read the official notice for you. The full tender documents are usually on the buyer's own portal: add them below, or paste their public address, for a full check.

Read the notice and any linked public documents

Get the key points of the tender pack, with page references

A summary of what the documents require, a bid or no-bid checklist against your company profile, and answers to your questions with the page they come from.

What the check needs

  • Instructions to bidders: still needed
  • Specification: still needed
  • Selection questionnaire: still needed
  • Scoring and award criteria: still needed

Still needed: instructions to bidders, specification, selection questionnaire, scoring and award criteria. Add only these.

Add the documents yourself

Add only the missing parts from the buyer's portal: instructions to bidders, specification, selection questionnaire, scoring and award criteria. We read every page and check it against your company.

Sign in to upload documents.

  • Private to your organisationOnly people in your organisation can see the files.
  • Deleted after 90 daysOr straight away when you delete them.
  • Never used to train AIFiles are read for your check only.
Published[E27]
29 Oct 2026
Procedure[E26]
Open procedure
Last checked
14 hours ago

About the requirement

From the notice· As published, in Polish.

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie robót budowlanych obejmujących: 1) modernizację, przebudowę i termomodernizację budynku mieszkalnego wielorodzinnego położonego przy ul. Jana Sobieskiego 430A w Bielsku-Białej wraz z podłączeniem do miejskiej sieci ciepłowniczej oraz kompleksowym uporządkowaniem i modernizacją zagospodarowania terenu, 2) modernizację z przebudową, nadbudową oraz termomodernizacją pięciu budynków mieszkalnych wielorodzinnych położonych przy ul. Jana Sobieskiego 432, 434, 436, 438, 442 w Bielsku-Białej wraz z podłączeniem do miejskiej sieci ciepłowniczej oraz kompleksowym zagospodarowaniem terenu, 3) skuteczne przeprowadzenie przed organem nadzoru budowlanego procedury zakończenia budowy, tj. zawiadomienia organu nadzoru budowlanego o zakończeniu robót bądź uzyskania decyzji o pozwoleniu na użytkowanie. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia został określony w: 1) OPZ, stanowiącym załącznik nr 1 do Specyfikacji; 2) OPZ dla dostawy, montażu, uruchomienia i konfiguracji systemu monitoringu wizyjnego dla budynków mieszkalnych przy ul. Jana Sobieskiego 430A, 432, 434, 436, 438, 442, stanowiącym załącznik nr 2 do Specyfikacji, przy czym, ilekroć mowa w Specyfikacji o opisie przedmiotu zamówienia, należy przez to rozumieć oba te opisy, 3) dokumentacji projektowo-technicznej obejmującej: a) projekt remontu, przebudowy i termomodernizacji budynku mieszkalnego wielorodzinnego przy ul. Jana Sobieskiego 430A w Bielsku-Białej wraz ze zmianą sposobu użytkowania części poddasza nieużytkowego na pomieszczenie pomocnicze w mieszkaniu wraz ze Specyfikacjami Technicznymi…[E19]

Eligibility and requirements

  • ConditionPlace of performance: Bielski (NUTS PL225).[E20]
  • Condition
    Selection criteria (in Polish): Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości poprzez posiadanie zdolności kredytowej lub środków finansowych w kwocie nie… Show moreSelection criteria (in Polish): Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości poprzez posiadanie zdolności kredytowej lub środków finansowych w kwocie nie mniejszej niż 5 000 000,00 zł, przy czym dopuszczalne jest kumulowanie kwoty posiadanych środków oraz kwoty zdolności kredytowej w celu wykazania spełnienia niniejszego warunku. W celu potwierdzenia warunku, o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt 3 ustawy w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej, określonego w Rozdziale V § 2 ust. 1 Specyfikacji, Wykonawca przedłoży: informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, w okresie nie wcześniejszym niż 3 miesiące przed jej złożeniem. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny Wykonawca nie może złożyć wymaganych powyżej dokumentów, Wykonawca składa inne podmiotowe środki dowodowe, które w wystarczający sposób potwierdzają spełnianie opisanego przez Zamawiającego warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej.
    [E21]
  • ConditionThe buyer marks the procurement as suitable for small and medium-sized businesses.[E22]
  • ConditionThe procurement is covered by the WTO Government Procurement Agreement.[E23]
  • DetailAward criteria types: price, quality.[E1]
  • DetailThe contract duration is 26 months.[E16]

Risks and unknowns

  • UnknownThe notice does not state a value.
  • RiskThe official language is Polish. Documents and bids may need to be in that language.[E25]
  • UnknownWe read the published notice, not the full tender documents.

Updates

  1. First seen · 28 Oct 2026, 23:38 UTC

    The source published a call for competition with a future deadline.

    Source document 752294-2026

Evidence

29 facts

Every fact on this page comes from the published notice. Each entry shows the document and the field it was read from.

  1. E1

    Award criteria types: price, quality.

    Document 752294-2026, field /award-criterion-type-lot, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  2. E2

    The buyer is Miasto Bielsko - Biała - Zakład Gospodarki Mieszkaniowej.

    Document 752294-2026, field /buyer-name/pol, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  3. E3

    The notice is classified under CPV 51312000.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/11, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  4. E4

    The notice is classified under CPV 45210000.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/0, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  5. E5

    The notice is classified under CPV 45262800.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/1, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  6. E6

    The notice is classified under CPV 45453000.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/2, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  7. E7

    The notice is classified under CPV 45320000.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/3, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  8. E8

    The notice is classified under CPV 45400000.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/4, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  9. E9

    The notice is classified under CPV 45330000.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/5, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  10. E10

    The notice is classified under CPV 45310000.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/6, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  11. E11

    The notice is classified under CPV 45450000.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/7, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  12. E12

    The notice is classified under CPV 45111291.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/8, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  13. E13

    The notice is classified under CPV 45112710.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/10, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  14. E14

    The notice is classified under CPV 45111200.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/9, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  15. E15

    The notice is classified under CPV 32323500.

    Document 752294-2026, field /classification-cpv/12, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  16. E16

    The contract duration is 26 months.

    “26 MONTH”

    Document 752294-2026, field /duration-period-value-lot/0, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  17. E17

    The buyer is in Poland.

    “POL”

    Document 752294-2026, field /buyer-country/0, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  18. E18

    Tenders must be received by 19 Nov 2026, 10:00 UTC+1.

    “2026-11-19+01:00 10:00:00+01:00”

    Document 752294-2026, field /deadline-receipt-tender-date-lot/0, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  19. E19

    The buyer describes the requirement (in Polish).

    “1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie robót budowlanych obejmujących: 1) modernizację, przebudowę i termomodernizację budynku mieszkalnego wielorodzinnego położonego przy ul. Jana Sobieskiego 430A w Bielsku-Białej wraz z podłączeniem do miejskiej sieci ciepłowniczej oraz…”

    Document 752294-2026, field /description-proc/pol, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  20. E20

    Place of performance: Bielski (NUTS PL225).

    Document 752294-2026, field /place-of-performance, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  21. E21

    Selection criteria (in Polish): Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości poprzez posiadanie zdolności kredytowej lub środków finansowych w kwocie nie mniejszej niż 5 000 000,00 zł, przy czym dopuszczalne jest kumulowanie kwoty posiadanych środków oraz kwoty zdolności kredytowej w celu wykazania spełnienia niniejszego warunku. W celu potwierdzenia warunku, o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt 3 ustawy w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej, określonego w Rozdziale V § 2 ust. 1 Specyfikacji, Wykonawca przedłoży: informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, w okresie nie wcześniejszym niż 3 miesiące przed jej złożeniem. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny Wykonawca nie może złożyć wymaganych powyżej dokumentów, Wykonawca składa inne podmiotowe środki dowodowe, które w wystarczający sposób potwierdzają spełnianie opisanego przez Zamawiającego warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej.

    “Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości poprzez posiadanie zdolności kredytowej lub środków finansowych w kwocie nie mniejszej niż 5 000 000,00 zł, przy czym dopuszczalne jest kumulowanie…”

    Document 752294-2026, field /selection-criterion-description-lot/pol, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  22. E22

    The buyer marks the procurement as suitable for small and medium-sized businesses.

    “true”

    Document 752294-2026, field /sme-lot, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  23. E23

    The procurement is covered by the WTO Government Procurement Agreement.

    “true”

    Document 752294-2026, field /gpa-lot, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  24. E24

    This notice changes or updates a call for competition. TED notice type: cn-standard.

    Document 752294-2026, field /notice-type, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  25. E25

    The procedure title in Polish is "Modernizacja z nadbudową budynków położonych przy ul. Jana Sobieskiego 430A, 432, 434, 436, 438, 442 w Bielsku-Białej wraz z podłączeniem do miejskiej sieci ciepłowniczej".

    Document 752294-2026, field /title-proc/pol, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  26. E26

    The procedure is: Open procedure.

    “open”

    Document 752294-2026, field /procedure-type, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  27. E27

    TED published the notice on 29 Oct 2026.

    “2026-10-29+01:00”

    Document 752294-2026, field /publication-date, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  28. E28

    This notice changes an earlier one (reason: information added).

    “update-add”

    Document 752294-2026, field /change-reason-code, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

  29. E29

    The notice is titled "Poland – Building construction work – Modernizacja z nadbudową budynków położonych przy ul. Jana Sobieskiego 430A, 432, 434, 436, 438, 442 w Bielsku-Białej wraz z podłączeniem do miejskiej sieci…".

    “Poland – Building construction work – Modernizacja z nadbudową budynków położonych przy ul. Jana Sobieskiego 430A, 432, 434, 436, 438, 442 w Bielsku-Białej wraz z podłączeniem do miejskiej sieci ciepłowniczej”

    Document 752294-2026, field /notice-title/eng, read 28 Oct 2026, 23:38 UTC · source (opens in a new tab)

Source: Tenders Electronic Daily (TED), © European Union. Reuse authorised under Commission Decision 2011/833/EU. Data licence: EU reuse of TED data (Commission Decision 2011/833/EU) (opens in a new tab). Personal contact details in notices are not stored or shown.